10 år med SommerLes

IMG_2013Til vårt 10-årsjubileum hadde vi invitert forfatter Bjørn Rørvik til å starte SommerLes 2015. Han møtte ca 120 elever fra 3.-5. trinn. Den populære forfatteren leste fra Myggsprayen og fra sin nyeste bok Purriot og skimysteriet til stor begeistring hos store og små.

Rørvik hadde to grupper på besøk i biblioteket. Den første gruppa fikk høre historien om Myggsprayen. Myggsprayen handler om de to gamle vennene reven og grisungen. Grisungen er liten, litt dum og sta, og kan være vanskelig. Reven derimot, kan være svært oppfinnsom og han er litt lur. Sammen takler dette radarparet både store utfordringer, som for eksempel mygg, og vanskelige ord i kryssord.

 

IMG_2013


Den andre gruppa fikk høre om Purriot og skimysteriet. Boka handler om mesterdetektiven og purreløken, Purriot (= ungenes Poirot), som etterforsker et skityveri under ski-VM i Norge. Mesterdetektiven Purriot er en grublete og smart, men litt engstelig detektiv. Kona hans Paprika er mer handlekraftig, og sammen drar de for å løse mysteriet med de forsvunne skiene til Gunnar Granbarbråten.

 

Rørvik har et språk som kan forstås både av barn og voksen, med underfundige replikker og masse humor. Sånt slår an, og vi hadde noen hyggelig og lattermilde timer i årets SommerLes-oppstart.

 

Her finner du en liste over Rørviks bøker på biblioteket.

 

Gå inn på sommerles.no for å lese mer om SommerLes. Siden åpner 1. juni kl 9.00.

 


 

Publisert av: Ellen Lie
28.05.2015