Det frosten tok – foredrag og bokbad

Kari Nygaard bokbad 1170 møtte opp i Storsalen for å høre Kari Nygaard fortelle om romanen Det frosten tok. Marie Lorentzen var bokbader, og Marja Helena Fjellheim Mortensson skapte en stemningsfull musikalsk ramme rundt arrangementet.  Arrangementet startet med utdeling av Tynset kommunes kulturpris 2015, som gikk til Gunvor Andbo Nygaard.

Det er en nydelig tittel på den historiske romanen 'Det frosten tok' av Kari Nygaard. Boka tar utgangspunkt i en historisk hendelse i 1811, hvor 50 menn fra Dalsbygda dro til fjells og slaktet ned samenes reinsdyr. Historien er bearbeidet til romanstoff, og forfatteren understreker at hun har diktet fritt, både rundt personer og steder. Det er en skildring av hva som kan skje når folk kjemper om de samme ressursene, men samtidig en fortelling om å finne fellesskap på tvers av det som skiller oss.

 

IMG_2281

 

Marie Lorentzen, som selv har sør-samisk bakgrunn, var kveldens bokbader. Det ble en veldig god samtale, som ga oss en refleksjon og utdyping av tema i boka.

 

Kari Nygaard bokbad 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marja Helena Fjellheim Mortensson satte stemningen med sin sørsamiske musikk.

 

Marja Helena Fjellheim Mortenson 3 

 

Her er et lite bildedryss fra bokbad i Storsalen

 

IMG_2284

Kari Nygaard bokbad 3

 

Marja Helena Fjellheim Mortenson 1

QN9A6671

 

Foto: Stein Kaasin 

 

Publisert av: Ellen Lie
30.10.2015