Bildeforedrag og bokbad med tema Tynset – oppvekst og historie

Plakat Bokbad - Tynset Oppvekst Historie - 160216-page-001Torsdag 3. mars kl 19.00 er det bildeforedrag og bokbad på Tynset bibliotek. 


Bildeforedrag ved:
Jan Kåre Moan

Gunnar Jacobsen
 

Kvelden avsluttes av et bokbad - bokbader er Karin Tørklep Sletten.


Inngang kr 50 (inkl et glass drikke).  

 

 

Jan Kåre Moan vil holde et bildeforedrag rundt sine bøker: Stasjonsryss og «lignende kornsorter», På langtur til Smågardan’ og Måneskinn på skrotloftet.  Her får du høre mye artig  om bl. a. oppvekst på Tynset på 50- og 60-tallet.

 

Gunnar Jacobsen fikk i oppdrag å lage en kort framstilling av Tynset Arbeiderpartis 100-årige historie. Etter hvert som han leste gamle dokumenter, fant han ut «at dette kunne bli en ganske spennende reise i et landskap som han kjente godt og hadde vært en del av».. Det ble dermed bestemt å utarbeide en bredere oversikt.  Med utgangpunkt i boka  Opprørere og samfunnsbyggere ; Tynset Arbeiderparti 1913-2013, vil bildeforedraget inneholde byggingen av Rørosbanen, gruvedrift., kraftutbygging og mye mer.  Boka har blitt en spennende historiebok om Tynset. 

 

Karin Tørklep Johansen, kveldens bokbader, vil i etterkant samtale med de to forfatterne. Samtalen vil dreie seg om refleksjon rundt oppvekst og verdier i Tynsetsamfunnet. Hvilke kvaliteter og muligheter har Tynset – sett i historiens lys.

 

Vi kan også friste med uroppføring av «Stasjonsryssens sang»!

 

Plakat Bokbad - Tynset Oppvekst Historie - 160216-page-001

Publisert av: Ellen Lie
18.02.2016