Bokbad med Ketil Bjørnstad og Anne Grosvold

Portrett_Ketil Bjornstad_Anne Grosvold_2Onsdag 14. september kl 19.00 er det bokbad i Storsalen i Tynset kulturhus.

Ketil Bjørnstad har skrevet en romansyklus som omhandler tiårene fra 1960 fram til i dag. I samtale med bademester Anne Grosvold snakker Kjetil Bjørnstad om "Syttitallet", forteller om boka og spiller den musikken han komponerte i dette tiåret.

 

Inngang kr 200 (forhåndssalg av billetter).

 

Ketil Bjørnstad har skrevet en romansyklus som omhandler tiårene fra 1960 fram til i dag. Det er et personlig erindringsverk som også sier noe om hvordan vår moderne verden har blitt til. I år kommer boka om syttitallet.  

 

I samtale med bademester Anne Grosvold snakker Ketil Bjørnstad om «Syttitallet», forteller om boka og spiller den musikken han komponerte i dette tiåret, som Sommernatt ved fjorden, Blåmann og andre kjente sanger og komposisjoner. Det blir et tidsportrett av et tiår med store omveltninger, både ute i verden og hjemme i Norge. Bjørnstad skriver om vennskapet med Ole Paus, møtene med sterke personligheter som Erik Bye, Jens Bjørneboe, Lill Lindfors og Cornelis Vreesvijk. 

 

Ketil Bjørnstad er pianist, komponist og forfatter. Han har skrevet romaner, skuespill og debattbøker, samt dokumentarromaner om bl.a. Oda Krogh, Edvard Grieg, Edvard Munch, Ole Bull og Hans Jæger. Trilogien «Til musikken», «Elven», og «Damen i dalen» er utgitt i en rekke land og har fått storslagen mottagelse. For «Til musikken» fikk han den ærerike franske «Prix des Lecteur».

 

Anne Grosvold er journalist, profilert programleder og har i en årrekke vært ansatt i NRK, bl.a. i Dagsrevyen, Utenriksmagasinet, Redaksjon 21 og ikke minst i Dagsnytt 18. Hun er kjent for sin myndige programlederstil og har vunnet en rekke priser. Grosvold mottok hedersprisen da  «Gullruten 2016» ble utdelt. 

 

Bokbad - 70 tallet i ord og musikk - 270616-page-001

Publisert av: Ellen Lie
12.09.2016