Bildeforedrag om kroppens immunforsvar med Anne Spurkland

Bokbad - Immun - SpurklandTorsdag 25. januar kl 19 er det bildeforedrag på Tynset bibliotek.

 

Anne Spurkland, professor i medisin ved Universitetet i Oslo og forsker innenfor autoimmune sykdommer og molekylær immunologi, holder et foredrag med utgangspunkt i sin bok "Immun : kroppens evige kamp for å overleve".

Anne Spurkland er professor i medisin ved Universitetet i Oslo og forsker innenfor autoimmune sykdommer og molekylær immunologi. Hun er også pasjonert kakebaker og blogger. Hun debuterte som sakprosaforfatter i 2011 med en leseverdig, underholdende og nyttig bok der kjøkkenbenken ble brukt som laboratorium for utforskning av kakebakingens grenser. I hennes andre bok, Immun, er det immunsystemet, kroppens mest usynlige organsystem, som er tema.

 

Boka "Immun" er en lærerik og overraskende bok om kroppens eget forsvarssystem. Et system av fantastiske celler og underlige stoffer som hver dag, hver time, hvert minutt utkjemper en kamp på liv og død mot de usynlige mikrobene som til enhver tid omgir oss. Immunforsvaret vårt holder oss friske, men visste du at det også kan virke for godt, så det som i utgangspunktet skal holde sykdommene unna, selv kan være årsak til at vi blir syke?

 

Bokbad - Immun - Spurkland

Publisert av: Ellen Lie
24.01.2018